Prevenda verhuurt 23 appartementen in Noordwijk in het kader van de leegstandswet

1 augustus 2012

Op verzoek van de eigenaar van het complex gelegen aan de Abel Tasmanstraat te Noordwijk aan Zee, heeft Prevenda 23 appartementen verhuurd. Voor deze appartementen is een vergunning in het kader van de leegstandswet verstrekt.

Het complex zal in de toekomst een herontwikkeling ondergaan naar recreatiewoningen. Om de veiligheid, toezicht en leefbaarheid voor de omgeving gedurende de overbruggingsperiode te waarborgen is er door huidige eigenaar voor gekozen deze appartementen tijdelijk te laten bewonen en in beheer te geven aan Prevenda.

Op verzoek van de eigenaar die nauw betrokken is bij het wel en wee van de inwoners van de Noordwijk is besloten om met name starters een kans geven, om een woonruimte te bemachtigen op de krappe huurmarkt in Noordwijk. Daarnaast staat de privacy van de bewoners hoog in het vaandel, terwijl zij wel de zeggenschap wil houden over het complex.

Samen met Prevenda is er dan ook voor gekozen om de woningen te verhuren in het kader van de leegstandswet tegen een huurprijs die vergelijkbaar is met de kosten die betaald worden in het kader van antikraak – bruikleen vergoedingen. Tevens incasseert Prevenda voor eigenaar de kosten van de Nutsvoorzieningen bij de huidige bewoners.

De heer van Schaijk van Prevenda, is trots op de nauwe samenwerking met de huidige tijdelijke bewoners die van hun onderkomen een waar paleis hebben gemaakt. Ook de bewoners zijn meer dan tevreden over de samenwerking en de feedback die zij krijgen van de vastgoedbeheerder Prevenda.