Wat als er restschuld bij uw hypotheek overblijft?

4 april 2013

Het aantal mensen dat na de verkoop van hun huis met verlies moet verkopen en die met een restschuld blijven zitten is in het eerste kwartaal fors gestegen. De hoofdoorzaak zijn de blijvend dalende huizenprijzen waardoor het gat tussen resthypotheek en verkoopopbrengst steeds groter wordt. 

Prevenda heeft met Restschuld-Reductie een service waarbij u met een dreigende restschuld op uw woning optimaal wordt begeleid. 

Een eventuele restschuld kan worden omgezet in een consumptief krediet. Dit zou kunnen in de vorm van een  persoonlijke lening. Ook kunnen wij trachten de schuld af te lossen dan wel opnieuw mee te financieren in een nieuwe hypotheek. 

Een persoonlijke lening heeft vaak als nadeel dat er een hogere rente betaald moet worden in vergelijking met de hypotheekrente omdat er voor de bank geen onderpand is. Verder is er ook geen hypotheekrente aftrek van toepassing. De maandlasten kunnen als gevolg daarvan stijven. 

Via Restschuld Reductie zullen wij het verlies bij de verkoop van de woning beperken middels tools uit ons Woning Verkoop Plan. Op deze manier ontwikkelen wij een persoonlijk verkoopplan met een sneller en beter verkoopresultaat. Waarna wij met de hypotheek verstrekker in gesprek gaan om een voor uw situatie de meest gunstige regeling trachten te bewerkstelligen.