Actievoerders verlaten leegstaand kantoorgebouw ABVV in Brussel

6 december 2011

Het kantoorgebouw van het ABVV in de Watteeustraat in Brussel, dat sinds 24 november bezet werd door leden van de actiegroep 'La Pétroleuse', is ontruimd. De actievoerders tegen leegstand verlieten het gebouw vrijwillig toen de politie dinsdagochtend ter plaatse kwam. Dat meldt de socialistische vakbond.

De beslissing werd genomen door de raad van bestuur van Floreal-Germinal vzw, de eigenaar van het gebouw, en door het uitvoerende bestuur van de Algemene Centrale van het ABVV, de hoofdgebruiker van het gebouw, omdat maandag bleek dat de start van de renovatiewerken werd verhinderd en de bouwvakkers niet aan de slag konden.

De actievoerders wilden de leegstand in de hoofdstad aanklagen en gebruikten de ruimte voor publieke ontmoetingen en politieke actie.

Het ABVV stelt dat er geen sprake was van leegstand, omdat er grondige renovatiewerken zullen worden uitgevoerd. Bovendien vindt de vakbond het vreemd dat de actievoerders niet ingingen op het voorstel om binnen ABVV-Brussel hun project kenbaar te maken en te bespreken. "En het is minstens even vreemd dat zij dezer dagen liever inbreken in een vakbondsgebouw dan aan fabriekspoorten of in universiteiten campagne te voeren tegen het besparingsplan van de nieuwe regering", besluit de vakbond. (belga/vsv)

Bron: HLN.be