Woning kopen voor de verhuur ontdekt als belegging

7 juli 2017

Een groeiende groep beleggers jaagt op koopwoningen om deze te gaan verhuren vanwege het lage rendement op spaargeld. Starters die nog een hypotheek moeten regelen vallen daardoor vaak net buiten de boot.

In 2016 werden inmiddels al 6% van alle woningen verkocht aan particuliere beleggers. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2015. De trend is dat dit percentage nog zal stijgen indien de spaarrente laag blijft en er geen rendement op gemaakt kan worden. 

Met name de goedkopere panden springen eruit bij de beleggers, omdat deze een bovengemiddeld rendement geven op de investering. Verkopers juichen dit toe omdat beleggers geen bedenktijd hebben en de koop dan ook direct en onvoorwaardelijk gesloten is. 

De koopwoede heeft een positief effect op de huurmarkt waar veel meer woningen beschikbaar komen. 

Bent u zelf een particuliere belegger maar wilt u niet te pas en te onpas gebeld worden door huurders om problemen op te lossen dan kunt u kiezen voor een professionele beheerder zoals Prevenda dat is. Wij zoeken een huurder voor u, wij screenen de huurder en gaan periodiek controleren in de woning op goede naleving van de overeenkomst. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan snel contact op.