Claire Warnier – Unfold – Portret Prevenda BVBA

13 november 2016

Leegstandbeheer is dé oplossing voor creatieve ondernemers. In onze reeks Prevenda portretten zetten we deze getalenteerde starters in de spotlichten.

Vandaag: architect Claire – Unfold


“ Wij zijn ontwerpers maar ons werk bevindt zich een beetje op de grens tussen kunst en vormgeving in. We zijn het meest gekend door ons werk rondom 3D printing van keramiek, maar dat is maar een klein deel van wat wij doen.

Wij zijn een ontwerp bureau dus we zijn geen 3D printing bureau, ons werk is gekend van het 3D printing maar dat is vooral in een artistiek onderzoekend kader, maar daarnaast doen wij ook nog commerciele opdrachten.

Soms is ere en maand geen opdracht en dan moet je dat toch overbruggen, dus om die stap te maken naar een commercieel pand van nul naar een huur naar een paar honderd euro of misschien wel duizend euro, dat was een te grote stap voor ons.

Het is altijd zo jammer om te zien dat er zo veel panden leegstaan terwijl het zo goed benut kan worden door kunstenaars en vormgevers, en waarschijnlijk ook andere mensen. Je hebt vaak dat kunstenaars vaak naar ruimtes gaan die heel goedkoop zijn wat een beetje achterstandswijken zijn en dat daardoor die buurt heel levendig wordt en daardoor ook wordt opgewaardeerd. Ik denk dat het voor de eigenaar gewoon interessant is dat hun gebouwen worden benut want dan wordt je pand toch beheerd.“

Bekijk meer video's op ons YouTube kanaal