500 woonstudio’s Place 2B Utrecht

25 oktober 2016

De aanbesteding project Overtuin is door de gemeente Utrecht gegund aan Prevenda BV uit Oss. In project Overtuin welke gesitueerd is in Leidsche Rijn, worden door Esprit Projectontwikkeling in opdracht van Portaal en Mitros tijdelijke woonunits gerealiseerd, genaamd Place2B. 

Het project is in Leidsche Rijn, deelgebied Overtuin ontstaan door de reconstructie van de autosnelweg A2, die op deze plek ondergronds gaat.
In totaal worden er units gerealiseerd, bestaande uit 5 gebouwen met ruim 500 zelfstandige woonstudio’s en 8 zogenaamde “skeave huse”.

In het middengebied van de locatie wordt een aangenaam verblijfsgebied gerealiseerd, voorzien van een loungegebouw, waar bewoners zich kunnen ontspannen en lekker kunnen recreëren.

De volledig ingerichte modulaire units zijn bedoeld voor zowel studenten als jongeren en zijn een welkome aanvulling om op korte termijn het tekort aan woonruimte in de stad Utrecht voor deze doelgroep op te lossen. Het is de bedoeling om de bouw van dit project in het najaar van 2016 te starten en zomer 2017 zullen dan de laatste units worden opgeleverd.