Bruno Vereecke – Portret Prevenda BVBA - Mostaardfabriek

31 oktober 2016

Leegstandbeheer is dé oplossing voor creatieve ondernemers. In onze reeks Prevenda portretten zetten we deze getalenteerde starters in de spotlichten.

Vandaag: architect Bruno Vereecke – Vector Haus Architecten Antwerpen

“ Tussen de 40 tot 50 procent van ecologische voetafdruk in Vlaanderen wordt veroorzaakt door afvalstoffen afkomstig uit de bouw. Dus ik denk dat daar wel een maatschappelijke verantwoordelijkheid ligt om een pand toch niet te laten verkommeren. Leegstand is eigenlijk een hergebruik van energie en materiaal die eigenlijk al aangewend zijn.

Ik denk dat het interessant is voor een eigenaar een gebouw ter beschikking te stellen, omdat zij enerzijds weten dat een gebouw als dat niet in gebruik in verval gaat. Door mensen onder te brengen dat er ook nieuwe ideeen ontstaan wat het gebruik zou kunnen zijn. In dit geval is dit een ideaal voorbeeld van hoe een duurzaam gebouw kan opgebouwd zijn, eerst was het een mostaardfabriek, het heeft dan een tijdje dienst gedaan als theater opslag en nu zitten wij als creatieve beroepen wat meer in dit gebouw, en de generatie na ons een iets andere invulling geven. Het is een mooie combinatie van het vermijden van leegstand taks voor de eiganaar en toch een zinvolle invulling aan het gebouw geven. Dus ik denk dat dat een mooi evenwicht op dit moment is. “

Bekijk meer video's op ons YouTube kanaal