Gedwongen veiling bedreigd de huidige kantorenmarkt

17 april 2012

Buitenlandse institutionele beleggers dreigen voor miljarden aan Nederlandse tweederangskantoren te veilen.

Deze veiling zet de prijzen verder onder druk, en dat in een markt die wordt geplaagd door hardnekkige leegstand. Doordat vastgoedleningen aflopen, en herfinanciering in de huidige markt beperkt wordt is er een sterke verkoopdruk. De waarde van de kantoren is veel lager dan de uitstaande leningen op de betreffende investeringen, hierdoor staat de lening "onder water". .

Doordat er geen zicht is op een marktverbetering kiezen veel beleggers ervoor hun verlies te nemen en kantoren tegen dumpprijzen aan te bieden. .

Volgens kredietbeoordelaar Fitch moet tot 2017 voor bijna EUR6 mrd aan kredieten op vooral tweederangskantoren geherfinancierd worden

Prevenda heeft structurele oplossingen om leegstaande kantoren op goedkope en efficiënte wijze te transformeren tot studentenhuisvesting of kantoren voor startende ondernemingen. Wij kunnen dit doen middels het box-in-box concept. Na afloop kan de inrichting nagenoeg zonder blijvende permanente schade terug getransformeerd worden in oude oorspronkelijke staat. 

Door de constructie die Prevenda hanteert blijft het pand zijn oorspronkelijke waarde behouden.

Meer weten over het Prevenda box-in-box concept, neem dan snel contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak, en maak uw leegstand weer rendabel.