We Are Here-groep verlaat Amsterdam en kraakt een pand in Amstelveen

6 juni 2018

Nadat de groep op de gekraakte woningen aan de Rudolf Dieselstraat te Amsterdam heeft moeten verlaten zijn zij verder getrokken naar Amstelveen om daar in de nacht een ander pand te kraken. 

Het betreft een leegstaand kantoorpand gelegen aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen. De groep verklaart dat ze hopen te mogen verblijven in het pand om aan de asielprocedures te werken en om met de gemeente in gesprek te gaan, aldus een een persbericht van: We Are Here.

Eerder heeft de groep een pand proberen te kraken aan de Weesperzijde welke middels door een antikraak bewoners beschermd was. 

De eigenaar van het gekraakte kantoorpand in Amstelveen wil het pand slopen en op de plek nieuwe appartementen bouwen. Het gaat om een gebouw van negen verdiepingen met daaronder een parkeergarage van twee lagen. 

De Amstelveense Wethouder Herbert Raat heeft in de hoedanigheid van loco-burgemeester vanochtend het gekraakte pand bezocht van de groep ‘We are here’ Hij is hierover duidelijk: ,, In Amstelveen willen wij dit niet.”

Heeft u ook een leegstaand pand dat u wenst te beschermen tegen kraak, neem dan snel contact met ons op: 088-06.06.600