CDA bezorgd over leegstand

7 maart 2012

et is de hoogste tijd na te denken over een andere, meer toekomstbestendige functie voor de Oldenzaalse binnenstad. 'De leegstand in de Nederlandse binnensteden neemt namelijk toe. Een simpele wandeling door de binnenstad leert dat dat ook voor Oldenzaal geldt', stelt het CDA-raadslid Hennie Maartens vast.

Volgens hem staat de klok voor de binnenstad van Oldenzaal zelfs al op vijf voor twaalf. 'We kunnen niet langer wachten, er is direct actie noodzakelijk.' Namens zijn partij uit Maartens de zorg van zijn fractie in een brief aan het college van B en W.

Als voorbeelden noemt hij de leegstand in winkelcentrum In den Vijfhoek en in de Deurningerstraat. 'Je ziet nu in winkelcentrum de Driehoek al etalages, die tijdelijk zijn ingevuld met kunst of iets anders. Dat ziet er dan wel gevuld uit, maar het is natuurlijk niet de bedoeling.' De verwachting is dat de komende jaren de winkelleegstand alleen maar zal toenemen. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door de economische problemen van dit moment. 

Ook het aantal internetverkopen stijgt spectaculair, het ‘nieuwe werken’, dat moet leiden tot een betere balans tussen werk en prive zal de koopstromen doen veranderen en door de vergrijzing komen steeds minder mensen naar de binnenstad. 'Dat zijn allemaal zaken waar we zeer alert op moeten blijven', vindt Maartens, 'niet ingrijpen kan betekenen dat de leefbaarheid van de binnenstad drastisch kan afnemen.' Hij benoemt ook nog dat winkels steeds meer zullen transformeren tot afhaalpunten. Het CDA pleit ervoor in Oldenzaal zo snel mogelijk te komen tot een nieuwe detailhandelsstructuurvisie.

Bron: Tubantia

NB: Bent u beleidsmaker en maakt u zich ook zorgen over leegstand in de winkelcentra bij u in de buurt. Neem dan snel contact op om te kijken wat Prevenda hierin kan betekenen.