Ruim 40 procent meer woningen verkocht in januari

19 februari 2014

In januari zijn er bijna 9.000 woningen als verkocht geregistreerd bij het Kadaster. Dit is een stijging van meer dan 40 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is de stijging van het aantal vrijstaande woningen.

Er komt de laatste tijd steeds meer positief nieuws rondom de woningmarkt cijfers. Het Kadaster registreert op basis van eigendomsoverdracht via de notaris.

Het aantal vrijstaande woningen is met 75 % gestegen. Vergeleken met het aantal hoekwoningen is dit een verdubbeling. Het percentage hoekwoningen is met bijna 35% gestegen. Dit is een forse stijging echter niet in vergelijking met het aantal vrijstaande woningen. 

Stijging woning verkopen per provincie

Als gekeken wordt naar de stijging per provincie, dan staat de provincie Zeeland boven aan met een stijging van bijna 90%. Dit ligt net boven de provincie Utrecht (80% stijging), Onder aan de lijst hangt de provincie Flevoland met "slechts" 22% stijging. 

Een andere positieve ontwikkeling is de daling van het aantal gedwongen verkopen via de executieveiling. Deze zijn gedaald met bijna 12% tot 194 stuks.