Sapph expirimenteerd met haar eerste tijdelijke lingeriezaak

20 juli 2012

De lingerieketen Sapph experimenteert met een pop-up store om van daaruit haar lingerie te verkopen. De pop-up stores hebben altijd een tijdelijk karakter en openen snel en kunnen ook weer snel verdwijnen. Sapph streeft ernaar om in 2012 in totaal 10 van dit soort Pop-up stores te hebben geopend. Zij richten zich voornamelijk op de Randstad en de grotere steden. 

Sapph maakt optimaal gebruik van de crisis. Het aantal leegstaande winkels neemt gestaag toe. Dit creëert ruimte voor winkels die flexibel zijn, ruim onder de reguliere huur willen huren. Mocht er een reguliere huurder komen dan kan Sapph snel de boel oppakken en op een andere locatie verder gaan. 

Deze flexibiliteit heeft voor iedereen voordelen. Zo kan daalt het aantal leegstaande winkels en blijft het winkelgebied levendig. De eigenaar krijgt een vergoeding en kan zijn pand tevens in de verhuur houden. Voor Sapph is het voordeel dat zij een bepaalde locatie tegen lagere kosten uit kunnen proberen. Indien het een succesvolle locatie is kunnen zij besluiten te blijven en regulier te gaan huren. Een ideale manier om het concept te testen. 

Het lukt Sapph om dergelijke winkels in een paar dagen om te toveren in nette en strakke zaken. In de winkels wordt je geholpen door schaars gekleed winkelpersoneel in Sapph-Lingerie. 

De eerste Pop-up store van Sapph start in Amstelveen in het winkelcentrum Het Standshart.