Steeds meer zzp'ers in Amsterdam

31 augustus 2012

In Amsterdam is het aantal bedrijven explosief gestegen. Sinds 2006 is het aantal zelfs verdubbeld. Dit komt vooral door de opkomst van de ZZP'er. Dit zijn de kleine zelfstandigen zonder personeel. 

Hoewel het aandeel van deze bedrijven in de totale werkgelegenheid klein is en rond de 10 procent ligt, zijn ze toch van onschatbare waarde voor de totale economische activiteit.

Met name voor grote bedrijven zijn ze onmisbaar om hun totale dienstverlening te kunnen waarborgen.  

Door de toegenomen arbeidsflexibiliteit is het steeds makkelijker en de drempel steeds lager om een bedrijf te starten. Het aantal mensen met een tijdelijk contract stijgt. 

ZZP'ers

Het merendeel van de zzp’ers is actief in de commerciële dienstverlening. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 45 jaar en ze verdienen gemiddeld iets meer dan 30.000 euro per jaar. Veel mensen starten een eigen onderneming na ontslag of zijn mensen die werk en prive beter in balans willen en kunnen brengen. 

Veel zzp'ers werken vanuit huis. Dit heeft voordelen: lage kosten, echter ook nadelen: geen professionele ontvangstruimte. Prevenda heeft voor deze ondernemers leuke concepten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bron: Telegraaf.nl