Huisstylist

De concurrentie op de woningmarkt is nog nooit zo groot geweest. Vaak staan in dezelfde straat of wijk dezelfde soort huizen te koop. Het is erg belangrijk dat uw woning opvalt, een warmte, een sfeer uitstraalt en verzorgd over komt. Niet alleen bij bezichtigingen maar juist op de fotopresentatie van de makelaar. Dit is immers de eerste indruk en het moment waarop een aspirant koper een afweging maakt om een afspraak te maken voor een bezichtiging.

Woningverkoopplan houdt zich bezig met het verkoop klaar maken van te koop staande woningen. Het doel is om de woning optimaal te presenteren aan een zo breed mogelijk publiek. De huisstylist kan met vaak minimale aanpassingen van het interieur, vaak al door wat opruimwerkzaamheden en het schuiven van enkele meubelen, uw woning veel beter onder de aandacht brengen.

Dat woningen sneller verkocht worden wanneer ze optimaal gepresenteerd worden moge duidelijk zijn. Maar hoe groot is eigenlijk het effect van verkoopstyling?

In de Verenigde Staten is onderzoek gedaan onder 400 woningen. In het land waar alles groter en sneller is, wordt 93% van de gerestylde woningen in gemiddeld minder dan een maand verkocht. Dit is vijf keer sneller dan woningen die niet door een gecertificeerde stylist onder handen is genomen.

Hogere verkoopprijs
Uit onderzoek onder 2000 Amerikaanse makelaars blijkt dat woningverbetering niet alleen tot snellere verkoop lijdt, maar ook tot een hogere verkoopprijs. Onderstaande tabel laat de kosten en stijging in verkoopprijs zien van woningverbetering op diverse gebieden.